etiket groot eiland

Gosuin werkt aan oplossing voor Groot Eiland

JP
© BRUZZ
21/10/2016

Brussels Minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (Défi) belooft met Groot Eiland rond de tafel te zitten. Dat meldt Brussels parlementslid Hannelore Goeman (SP.A) en wordt bevestigd aan BRUZZ.

In januari 2017 stopt de Vlaamse subsidie aan Atelier Groot Eiland. De vereniging voor sociale tewerkstelling, opleiding en werkervaring is volgens Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) een verantwoordelijkheid van het Brussels Gewest. Wellicht neemt het gewest de financiering over. Gosuin belooft in ieder geval te werken aan een oplossing.

“Het Brussels Gewest neemt zijn verantwoordelijkheid, in tegenstelling tot Vlaanderen” klinkt het in het persbericht van Goeman. Ze betreurt dat Vlaanderen Brussel in haar besparingsdrang steeds meer loslaat. “Het is echt niet de moment om te gaan snoeien in de werking van organisaties die juist de boel bijeen houden. Deze organisatie levert enorm goed werk in een wijk die dat meer dan ooit kan gebruiken en ze doen dat eigenlijk voor een prikje. Groot Eiland moet worden beloond in plaats van getroffen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni