Hinderlijke geur in Cinema Palace, honderden mensen even geëvacueerd

© Hatim Hagkat Persdossier Brussel Stad
| Cinema Palace aan de Anspachlaan.

Tijdens een conferentie in cinema Palace in centrum Brussel werden enkele deelnemers plots misselijk door een indringende geur. Honderden mensen zijn geëvacueerd, niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De geur werd veroorzaakt door een oplosmiddel, gebruikt op een bouwwerf net tegenover de bioscoop in de voetgangerszone. Enkele personen op een conferentie in Cinema Palace werden daardoor onwel.

“Enkele honderden deelnemers werden even geëvacueerd, maar niemand is er erg aan toe. Ondertussen mag de zaal weer gebruikt worden. De geurhinder zal wellicht geen verdere gevolgen hebben,” zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

Het is niet de eerste keer dat zulke geurhinder optreedt. In oktober moesten metrohaltes Rogier en De Brouckère om dezelfde reden ontruimd worden. “Het gaat om een oplosmiddel dat vaak gebruikt wordt bij werven. De geur is erg indringend, maar verdwijnt zodra het product is opgelost,” aldus Derieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?