Honderdtal mensen betogen tegen regime Maduro in Venezuela

© Alba TV via Twitter

In Brussel hebben zaterdagnamiddag een honderdtal mensen betoogd tegen het regime van de zittende Venezolaanse president Nicolas Maduro. Ze steunen opposant Juan Gaidó, die zichzelf heeft uitgeroepen tot interim-president en roepen de internationale gemeenschap op hem te erkennen als president.

Net vandaag vindt aan de Venezolaanse grens in Colombia een benefietconcert plaats. Met dat benefiet willen de Britse miljardair Richard Branson en de Venezolaanse oppositie rond de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó 10 miljoen dollar inzamelen voor humanitaire hulp voor Venezuela. Het Venezolaanse staatshoofd Nicolás Maduro beschouwt de humanitaire hulpverlening echter als een voorwendsel voor militair ingrijpen in het Zuid-Amerikaanse land en heeft de strijdkrachten de opdracht gegeven de hulpgoederen niet door te laten.

Onder het motto "handen af van Venezuela" wilde Maduro vrijdag aan de andere kant van de grens een tegenconcert organiseren. De manifestanten in Brussel verzamelden eerst voor een betoging op het Vrijheidsplein en vertrokken vervolgens, rond 14.00 uur naar de Amerikaanse ambassade.

Ze zwaaien met Venezolaanse vlaggen en roepen leuzes tegen de "dictatuur" van Maduro en om op te roepen tot vrije verkiezingen in Venezuela. Volgens de Brusselse politie verloopt de betoging zonder incidenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?