Jef Van Damme (SP.A) tegen parkeermeters op esplanade Jubelpark

© Jef Van Damme

Sp.a-fractieleider in het Brussels Parlement Jef Van Damme is ontgoocheld dat er nauwelijks vooruitgang is in het dossier van de parkeerproblematiek in het Jubelpark. Meer nog, de Stad Brussel wil de toestand regulariseren en zelfs parkeermeters plaatsen in het park. "Absurd en onaanvaardbaar", reageert Van Damme dinsdag nadat hij minister Céline Fremault in de bevoegde commissie ondervroeg.

Het Jubelpark is voor de sp.a'er één van de mooiste parken van Brussel en de esplanade heeft een prachtig perspectief. Het is een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en biedt een van de mooiste vergezichten op de stad. Toch is deze esplanade al jaren de facto een parking. Mensen die in de buurt werken parkeren er illegaal, zonder te betalen en zonder enige tijdslimiet. Van Damme betreurt dat het niet tegen opgetreden wordt.

Minister Fremault, bevoegd voor het beheer van het Park organiseerde overleg met de verschillende betrokken instellingen, Leefmilieu Brussel (dat het park beheert), de Regie der Gebouwen (die de wegen beheert) en de Stad Brussel en de gemeente Etterbeek. Maar dinsdag moest ze erkennen dat er nog steeds geen vooruitgang in het dossier.

Van Damme verwees naar de berichten dat de Stad Brussel deze illegale parking wil 'regulariseren' en er zelfs parkeermeters zetten. "Dit is je reinste Magritte", aldus Jef Van Damme. "In plaats van via enkele eenvoudige ingrepen, zoals het plaatsen van enkele slagbomen, te voorkomen dat er nog verder illegaal wordt geparkeerd, wil de Stad een illegale parking op een van de mooiste plekken van Brussel behouden en er zelfs parkeergeld innen".

Van Damme wil dat er snel maatregelen worden genomen om het park te beschermen tegen illegale parkeerders. Voor personeelsleden, bezoekers en leveranciers kan een beperkte, vergunde, officiële parking worden voorzien achter het gebouw. De plek is trouwens erg goed ontsloten met het openbaar vervoer, besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?