Jongeman zwaar in elkaar geslagen in Wolvendaelpark

© Tijl Vereenooghe
| Het Wolvendaelpark

Een jongeman van 18 is woensdagavond hard aangepakt door drie minderjarigen in het Ukkelse Wolvendaelpark. De politie vermoedt dat het groepje het geld van de jongeman wilde stelen en hem daarom in elkaar sloeg. De drie verdachten zijn opgepakt en de jongen is intussen aan de betere hand.

De informatie wordt bevestigd door politiewoordvoerder Laurent Masset bij La Dernière Heure. “Onze inspecteurs waren rond halftien aanwezig in het commissariaat vlak naast het park,” vertelt Masset. “Ze hoorden geschreeuw en zijn erop afgegaan. Ze vonden de jongen op de grond, hij had duidelijk slaag gekregen.”

Drie minderjarigen werden vervolgens opgezocht en opgepakt. Na verhoor zijn ze ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de verdachten de 18-jarige hebben aangevallen, maar het lijkt erop dat ze uit waren op de 50 euro in zijn portemonnee.

Het slachtoffer is nu acht dagen arbeidsongeschikt. Zijn moeder stelt gerust op sociale media. Uit haar uitleg kunnen we evenwel afleiden dat de jongeman toch vrij ernstig moet zijn toegetakeld in zijn gezicht. “Hij kan op dit moment al drinken met een rietje en eten met een klein lepeltje,” meldt de vrouw. “Gelukkig is het een sportieve, moedige en robuuste jongen. Als alles tien minuten langer had geduurd, was hij er niet meer geweest.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?