De slaapkamer

Tess (11): ‘Binnenkort krijg ik een kwartel, dat is een vogel die zelden vliegt’

Joke Vylders
© BRUZZ
27/04/2024
1888_SLAAPKAMER_Tess_(c)_Saskia Vanderstichele

Saskia Vanderstichele

| Tess in elf en woont in Vorst. “De broek die ik op dit moment draag, is mijn lievelingsbroek. Het was de eerste die ik kocht.”

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze keer is dat bij Tess (11) die samen met haar ouders in Vorst woont. “Na het behalen van mijn diploma van de lagere school, zou ik graag naar de steinerschool in Brussel gaan.”

Heb je een geluksgetal?
Ja, zeven. Op mijn zeven jaar besefte ik dat ik nog geen geluksgetal had.

Wat is het beste verjaardagscadeau dat je ooit hebt gekregen?
Alle cadeaus zijn leuk, ik krijg soms geld. Dat vind ik wel handig omdat je zelf kan kiezen wat je ermee doet.

Mag je al alleen thuisblijven?
Ja, maar dan wel niet lang. Vaak gaat dat over een uurtje of twee.

Wat is je lievelingseten?
Spaghetti bolognese. Dat neem ik ook vaak op restaurant, als het op de kaart staat. De Wolf in Brussel is een plaats waar ik graag ga eten. Het is een keten, met verschillende kraampjes en verschillend eten.

Wat eet je het liefste aan de ontbijttafel?
Sinds een jaar eet ik ‘s ochtends warme havermout. Ik heb dat leren kennen door mijn oma. Toen ik bij haar bleef logeren, maakte ze het iedere ochtend voor mij klaar.

Is er een karaktereigenschap die jou typeert?
Ik ben heel gevoelig. Als mensen iets niet liefs zeggen dan ben ik al heel snel geraakt. Gelukkig kan ik daar met mijn mama over praten.

Wat wil je later worden?
Ik weet het nog niet. Na het behalen van mijn diploma van de lagere school, zou ik graag naar de steinerschool gaan in Brussel. Dat is een school waar meer nadruk gelegd wordt op kunst en ambachtsvakken.

Wat zijn je hobby’s?
Ik doe hedendaagse dans, tekenacademie en jeugdbeweging. Ook ben ik een grote paardenliefhebster. De jeugdbeweging waar ik in zit, heet Bazart. Die is nog vrij onbekend, omdat het een kunstjeugdbeweging is.

Waar ben je trots op?
Mensen zeggen dat ik goed ben in tekenen en dat ik mooie foto’s kan maken.

Heb je contact met je buren?
Ja tegenover mij woont Samira. Dat is een heel lieve vrouw, die mij nog heeft vastgehouden toen ik baby was. Ze heeft vroeger een paar keer op mij gebabysit en ze geeft ons tweedehandskleren.

“Ik zou wel willen kunnen vliegen. Dan zou ik helemaal naar boven proberen te vliegen, tot bij de wolken”

Tess uit Vorst

Heb je een huisdier?
Jammer genoeg niet, maar ik krijg binnenkort een kwartel. Dat is een vogel die bijna nooit vliegt.

Heb je een favoriet kledingstuk?
Ja. Dat is de broek die ik op dit moment draag. Het is een jeans met wijde broekspijpen, het was de eerste die ik kocht.

Zing je graag?
Ja. Ik heb me vorig jaar ingeschreven in The Voice Kids, maar ik ben jammer genoeg niet geselecteerd. Ik had voor het liedje ‘Porselein’, van Pommelien Thijs gekozen.

Lees je boeken?
Ik lees graag en veel. Als ik een boek in de bib uitleen, is het vaak de volgende dag al uit. We mogen op school altijd één strip of één boek lenen. Ik kies altijd voor een boek.

Het voetbalstadion van Union is hier niet ver vandaan, ben je er al eens geweest?
Mama heeft beloofd dat we er minstens één keer in mijn leven naartoe zullen gaan, ik zou het graag van dichtbij willen meemaken.

Als je een superkracht kon hebben, welke zou het dan zijn?
Gedachten lezen, onder water ademen of vliegen. Maar al bij al denk ik toch dat ik zou willen vliegen. Ik zou helemaal naar boven proberen te vliegen, tot bij de wolken.

De Slaapkamer

BRUZZ gaat elke week op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni