De slaapkamer

Vic (12): ‘Ik geloof dat God bestaat’

23/03/2024
1883_Slaapkamer_Vic_(c)_Saskia Vanderstichele.jpg

| Vic is twaalf en woont in Laken. Hij verzamelt edelstenen: “Mijn favoriet is de amethist, een paarskleurige die staat voor innerlijke rust.”

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze keer is dat bij Vic (12) die alleen met zijn ouders in Laken woont. “Ofwel word ik stand-upcomedian ofwel leerkracht kleuteronderwijs.”

Ik zie verschillende soorten edelstenen, verzamel je die?
Ja, op elke plek die ik bezoek, probeer ik er eentje mee te nemen of te kopen. Die leg ik in mijn kamer en verplaats ik af en toe. Zo raak ik de inrichting nooit beu. Ik heb er in alle groottes en kleuren, maar mijn favoriet is de amethist, een paarskleurige die staat voor innerlijke rust.

Ben je daar veel mee bezig?
Toch wel. Ik heb hier infoboekjes liggen waar ik regelmatig in kijk. Van elke steen die hier ligt kan ik je de naam en de kracht geven.

Wat zijn je hobby’s?
Elke woensdag ga ik naar de hiphop-dansles. Vrijdagavond ga ik zwemmen, dat doe ik intussen al acht jaar. En op zaterdag volg ik musical.

Welke talen spreek je?
Nederlands. Engels leer ik op school, net zoals Frans, en omdat ik dat laatste echt moeilijk vind, volg ik elke maandagavond bijles.

Waar ga je naar school?
Kunsthumaniora Brussel in Bockstael. Momenteel zit ik in het eerste middelbaar. Ik krijg nu nog algemene vakken, maar vanaf het derde jaar zal de focus meer naar kunstvakken gaan.

Wat wil je later worden?
Ik heb twee opties: of ik stop met studeren na het middelbaar en word stand-upcomedian, of ik ga voor leerkracht kleuteronderwijs.

Welk vak vind je minder leuk?
Frans vind ik een moeilijke taal. Ook wiskunde ligt me niet. Dat zijn vakken waarbij ik actie mis.

“Mijn dwergkonijntje overleed op mijn verjaardag”

Vic uit Laken

Waar ben je trots op?
Tijdens de nationale feestdag in 2022 was ik een van de vijftig helden die via de tribune de parade mochten volgen. Ik heb dat jaar vrijwilligerswerk gedaan in het kinderdagverblijf waar mijn mama werkt.

Hoe is het contact met je buren?
Al mijn buren spreken Frans, ik heb daar niet veel contact mee. In mijn straat is er maar één leeftijdsgenoot.

Wat zou je veranderen in Brussel als jij de burgemeester was?
Ik zou meer speelstraten invoeren, zodat kinderen op een veilige manier met elkaar kunnen spelen zonder dat er ongelukken optreden.

Wat is je lievelingsplek in Brussel?
We gaan veel naar Thurn & Taxis. Daar eet ik graag in het restaurant Gare Maritime, dat bestaat uit verschillende kraampjes. Via je gsm kan je een gerecht bestellen dat je na twintig minuten kan ophalen.

Heb je een huisdier?
Niet meer. Tot vorig jaar had ik een dwergkonijntje, maar dat is op 19 december overleden, op mijn verjaardag. We hebben haar moeten laten inslapen omdat ze erg ziek was.

Ben je gelovig?
Ik geloof dat God bestaat, heb mijn plechtige communie gedaan, maar ben niet mee met de Bijbelse verhalen.

Naar welke muziek luister je graag?
Vooral naar Nederlandstalige uptempo muziek. Ik kijk erg op naar Metejoor. Mijn vrienden luisteren meestal naar Engelstalige muziek, maar daar hou ik niet zo van.

Volg je de actualiteit?
Af en toe kijk ik naar het journaal of volg ik nieuws­websites als vrtnws.be of BRUZZ. be. Ook via het TikTok-account van Karrewiet leer ik bij over de actualiteit.

Wat is een leuk boek dat je las?
Boeken lees ik echt niet graag. Pas wanneer de leerkracht een boekopdracht uitdeelt, zal ik een boek uitkiezen en lezen.

De Slaapkamer

BRUZZ gaat elke week op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni