| De sociale woonblokken waar het slachtoffer woonde.

35-jarige vrouw verdacht van gruwelijke moord op man van 67

© Chris Verhaeghe
29/02/2024

In de Brusselse gemeente Ukkel is deze week het verminkte lichaam van een 67-jarige man ontdekt. Het slachtoffer zou al een tijdje overleden zijn. Een 35-jarige vrouw die de man om het leven zou hebben gebracht, is aangehouden. Het parket onderzoekt de zaak.

Afgelopen dinsdag werd de politie opgeroepen door een vrouw die te kennen gaf dat ze zichzelf van het leven wilde beroven in een appartement langs de Neerstalsesteenweg in Ukkel. “Ter plaatse troffen de inspecteurs een verwarde vrouw aan”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Ze werd meteen verzorgd door de hulpdiensten. In de woning werd een verminkt lichaam in ontbinding aangetroffen.”

Het slachtoffer is de 67-jarige bewoner van het appartement. Buurtbewoners getuigen in de Franstalige krant La Capitale dat de man al een tijdje niet meer was gezien in de buurt. “Ik herinner me dat de politie veertien dagen of zelfs een maand geleden al was tussengekomen in het appartement, toen de vrouw om hulp bleef schreeuwen. Een man - waarvan ze zei dat het haar ex was - wilde de studio binnen”, vertelt een buurvrouw.

Doodslag en lijkverberging

"Uiteindelijk zou de ex toch binnengelaten zijn. Jean (het slachtoffer nvdr.) was toen blijkbaar al dood. Hij was ongeveer twee maanden niet gezien, tot nu toe dachten we dat hij in een ziekenhuis of rusthuis zat.”

De verdachte is een 35-jarige vrouw, die door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van doodslag en lijkverberging. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is”, aldus het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni