| Luchthavengebouw in Zaventem.

Acteur en heroïnesmokkelaar riskeert gevangenisstraf van 36 maanden

© Belga
15/05/2024

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd tegen een 24-jarige Ghanese man die betrapt was op drugsmokkel. De man werd opgepakt op de luchthaven Brussels Airport met 500 gram heroïne in zijn maag. Volgens zijn advocaat had de man, die ook een rol zou gehad hebben in de film 'Io Capitano', het transport uitgevoerd om geld te verdienen voor zijn zieke vader.

De twintiger was op 2 februari op de luchthaven Brussels Airport geland met een vlucht vanuit Oeganda en werd door de douane gevraagd een urinetest af te leggen. Toen dat niet lukte, werd hij naar het Universitair Ziekenhuis in Jette overgebracht voor een scan.

"Die scan wees uit dat hij 34 bolletjes in zijn maag had, goed voor een halve kilogram heroïne", zei het parket. "Naar eigen zeggen was hij door een zekere 'Stella' geronseld om dit transport uit te voeren. Ik vraag een gevangenisstraf van 36 maanden."

Familie in Ghana onderhouden

"Mijn cliënt woont al enkele jaren in Italië en probeert van daaruit zijn familie in Ghana te onderhouden", pleitte de advocaat van de twintiger. "Hij werkt soms als model en heeft meegespeeld in de film 'Io Capitano'. Toen zijn vader ernstig ziek was, had hij geld nodig voor het ziekenhuisverblijf. Daarom heeft hij ingestemd in dit transport, waarvoor hem 1.000 euro was beloofd. We vragen een milde toepassing van de strafwet."

Het vonnis valt op 17 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , heroïne , drugssmokkelaar , Brussels Airport , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni