| Wachten om in te checken op Brussels Airport

Brit betrapt met 37 kilogram drugs op luchthaven: parket eist 30 maanden cel

CV
28/02/2024

Een Engelsman die vorig jaar op de luchthaven van Zaventem betrapt werd met maar liefst 37 kilogram cannabis in zijn reiskoffers, heeft zich woensdag voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Het parket eist 30 maanden cel tegen de man.

De 66-jarige Brit liep bij een controle van de douane tegen de lamp. De man was net geland met een vlucht vanuit de Verenigde Staten, maar bleek 37 kilogram cannabis te smokkelen. De man verklaarde dat hij in New York was aangesproken door een onbekende, die hem 500 euro had aangeboden om twee koffers met sigaretten mee te nemen naar Brussel.

Het parket gelooft niets van die uitleg en vorderde woensdag een effectieve celstraf van 30 maanden tegen de beklaagde. De man, die enkele maanden na zijn arrestatie werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 8.000 euro, daagde niet op voor zijn proces. Zijn advocaat pleitte bij de rechtbank voor een straf met uitstel.

“Er is tegen mijn cliënt gezegd dat het om sigaretten ging, maar hij geeft toe dat hij beter had moeten weten”, klonk het. “Hij zat met schulden en medische problemen en was in die periode ook depressief. Daarenboven is het de eerste keer dat hij in aanraking komt met het gerecht.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Brussel Kort , brussels airport zaventem , Drugsarrestatie , drugs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni