Bart Dewaele

| De Bizetwijk (archiefbeeld).

Drie verdachten van ontvoering in Anderlecht onder aanhoudingsbevel geplaatst

© Belga
10/06/2024

De drie mannen die zaterdagavond werden opgepakt nadat een man werd ontvoerd in de Anderlechtse Bizetwijk, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Over de reden voor de ontvoering bestaat nog geen duidelijkheid. "In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven," klinkt het bij het parket.

De feiten speelden zich af omstreeks 20.30 uur in de Bizetwijk, tussen de Bergensesteenweg en het kanaal Brussel-Charleroi. Getuigen zagen hoe drie gemaskerde mannen een vierde man in een bestelwagen dwongen en ermee wegreden. De politie werd verwittigd en kon de bestelwagen terugvinden aan een opslagplaats. In die opslagplaats troffen de agenten ook het slachtoffer aan. Volgens een goede bron was de man vastgebonden en overgoten met motorolie, en vond de politie ook wapens in het gebouw.

"Op 8 juni omstreeks 20.30 uur is de politie van de zone Brussel Zuid verwittigd van de ontvoering van een persoon in de Clément de Clétystraat," zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. "De politie is meteen ter plaatse gegaan en heeft drie verdachten kunnen oppakken. Het slachtoffer werd ongedeerd teruggevonden."

Het Brusselse parket werd op de hoogte gebracht en beval een reeks onderzoeksdaden, waaronder het verhoor van getuigen, analyse van bewakingscamera's, en de tussenkomst van het labo van de federale politie.

"De drie verdachten zijn na verhoor ter beschikking gesteld van het parket, en voorgeleid bij de onderzoeksrechter," gaat het parket verder. "Die heeft hen onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het onderzoek loopt verder en in het belang van dat onderzoek geven we voorlopig geen verdere commentaar."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni