Een politie-interventie bij drugdealers in Sint-Gillis.

| Een archiefbeeld van een politie-interventie bij drugdealers in Sint-Gillis.

Drugdealers op heterdaad betrapt bij verkoop van cocaïne vlakbij crèche

© Chris Verhaeghe
07/06/2024

In Sint-Gillis zijn dinsdag twee verdachten opgepakt bij de verkoop van cocaïne vlakbij een kindercrèche. De politie nam meer dan honderd bolletjes cocaïne in beslag.

Rechercheurs van de Brusselse politie konden de twee verdachten op heterdaad betrappen op een pleintje. "In amper een halfuur tijd waren de politiemensen in burger niet minder dan een vijftiental keer getuige van de verkoop van bolletjes cocaïne”, aldus een woordvoerder van de Brusselse politie.

“Deze uitwisselingen van geld tegen harddrugs vonden plaats in de onmiddellijke omgeving van een crèche. De verkoper dealde aan de lopende band, terwijl zijn leverancier een eindje verderop wachtte. Na vijf of tien deals ging hij hem telkens het geld overhandigen dat deze illegale handel hem had opgeleverd, in ruil voor een nieuwe voorraad drugs."

Bij de arrestatie nam de politie in totaal 122 bolletjes cocaïne in beslag. Daarnaast troffen de speurder ook tien zakjes cannabis en 895 euro cash geld aan. “De leverancier was al bekend bij de politie voor drugsverkoop in januari van dit jaar op dezelfde plaats”, meldt de politie. “De verkoper was dan weer het voorwerp van een te nemen maatregel.”

De twee verdachten werden na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Een van hen bleek minderjarig te zijn en werd voorgeleid bij de jeugdrechter. De meerderjarige verdachte kreeg een rechtstreekse dagvaarding toebedeeld en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni