De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers

| Gauwdieven aan het werk (archiefbeeld ter illustratie).

Gauwdieven veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee en drie jaar

© Belga
16/04/2024

Twee mannen die verschillende gauwdiefstallen hadden gepleegd op de luchthaven Brussels Airport en in de hoofdstad zelf, zijn dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en drie jaar. Het tweetal kwam zelf niet opdagen voor de rechtbank en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

Het eerste wapenfeit van de twee mannen vond op 6 juli 2022 plaats, toen ze er op de luchthaven vandoor gingen met de rugzak van een passagier. De bewakingscamera's van de luchthaven hadden de feiten gefilmd en geregistreerd hoe het duo met de trein op de luchthaven aankwam, de rugzak stal, en vervolgens opnieuw met de trein vertrok.

Die beelden werden verspreid onder de politiediensten en de twee mannen bleken al bij verschillende diensten gekend te staan. Eén van beiden werd nog dezelfde dag opgepakt toen hij in de trein in Brussel een gsm van een andere reiziger stal. Toen dat slachtoffer merkte dat zijn gsm verdwenen was, vroeg hij aan zijn zus om hem te bellen, en het toestel bleek over te gaan in de zak van de verdachte.

Op 21 juli 2022 stal het tweetal dan opnieuw een tas, ditmaal met een laptop in. Ditmaal konden het slachtoffer en de politie de laptop terugvinden omdat het toestel uitgerust was met geolocatie. Ook op 31 juli en 9 augustus 2022 sloegen de twee dieven toe, en eenmaal maakten ze daarbij zelfs 20.000 euro buit.

Beiden waren al herhaaldelijk in België veroordeeld voor gelijkaardige feiten, en stonden ook in Spanje al gekend voor diefstallen. Eén van hen werd veroordeeld tot twee jaar cel, de andere tot drie jaar cel. Tegen die laatste werd ook de onmiddellijke aanhouding uitgesproken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni