Meisje aangerand op trein van Leuven naar Brussel, politie zoekt verdachte

© BRUZZ
17/03/2024

Op zaterdag 12 augustus 2023 werd een 15-jarig meisje aangerand op de trein van Leuven naar Brussel. De federale politie zoekt nog steeds naar de dader en verspreidt daarom dit weekend een opsporingsbericht.

Het slachtoffer stapte die bewuste namiddag in het station van Leuven over op de trein richting Brussel.

Al gauw had ze het vermoeden dat ze gevolgd werd door een man. Omdat ze zich niet veilig voelde, wilde ze zich verstoppen in het toilet van de trein. Eens aangekomen tussen de twee treinwagons nam de man haar vast in een wurggreep en begon haar te kussen en te betasten. Hij zou bij deze aanranding zeer brutaal te werk zijn gegaan, waardoor het meisje verstijfde van angst.

Nadat het meisje zich kon losrukken uit de greep van haar belager, wandelde ze een treinwagon binnen, nam plaats aan het raam en legde haar rugzak op de lege zitplaats naast haar. De man is haar gevolgd en is naast haar gaan zitten en bleef haar lastigvallen. Het meisje kon uiteindelijk toch via gsm de politie verwittigen.

In station Brussel-Noord is de man uitgestapt. Op het perron is hij op het raam beginnen kloppen van het treinstel waar het meisje nog zat.

De verdachte is een man met een donkere huidskleur en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en is 1m85 lang. Hij had op dat moment kort geschoren zwart haar met een kleine hanenkam. Hij sprak Frans met een zware stem en rook volgens getuigen naar alcohol.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans, een zwarte trui, een donkere bodywarmer en zwarte schoenen.

De politie is ook op zoek naar andere reizigers die in diezelfde wagon zaten.

Nadat de verdachte was afgestapt in Brussel-Noord heeft een andere reiziger het slachtoffer aangesproken en gevraagd of alles in orde was. Deze man is afgestapt in Brussel-Centraal. Het slachtoffer zelf droeg een blauwe pull met witte strepen.

Heeft u meer informatie, neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu. U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 300.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni