| De schietpartij vond plaats in de Sint Denijsstraat in Vorst.

Motief schietpartij Vorst nog onduidelijk

© Chris Verhaeghe
04/04/2024

Het Brusselse parket kan nog geen uitsluitsel geven over het motief van het schietincident in de Sint-Denijsstraat in Vorst waarbij onbekenden eerder deze week het vuur openden op de voordeur van een woning. Niemand raakte bij de feiten gewond. De daders zijn nog steeds spoorloos.

De politie werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 4.35 uur verwittigd door buurtbewoners nadat er schoten waren gelost in de Sint-Denijsstraat in Vorst. Eenmaal ter plaatse trof de politie verschillende kogelhulzen aan op de grond. De voordeur die onder vuur was genomen, telde meerdere kogelgaten.


78d72cf2-photo-2024-04-03-21-19-40.jpg

BRUZZ I DVLKO

“Er werd een gerechtelijke uitsluitingsperimeter ingesteld om sporen te bewaren die nuttig kunnen zijn voor het onderzoek”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Er werd meteen opdracht gegeven om de eerste onderzoeksdaden uit te voeren, zoals het verhoren van getuigen, een cameraonderzoek en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie. Een ballistische expert kwam ook ter plaatse. Het onderzoek loopt momenteel volop verder.”

In oktober vond er al een gelijkaardig incident plaats op hetzelfde adres. Ook toen werd dezelfde gevel onder vuur genomen door onbekenden. Of er een link is met het drugsmilieu kan het parket voorlopig nog niet bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , schietpartij , Vorst , sint-denijsstraat

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni