| Illustratiebeeld.

Negen personen aangehouden in kader van grootschalig drugsdossier

NLS
© BRUZZ
18/01/2024

Dinsdag pakte de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel en de politiezone Brussel-West 22 verdachten op in verband met een groot drugsdossier. Elf personen werden ter beschikking gesteld van een onderzoeksrechter, negen van hen kregen een aanhoudingsmandaat. Dat meldt het Brussels parket.

In het kader van een grootschalig drugsonderzoek vonden dinsdag 45 huiszoekingen plaats, voornamelijk in Antwerpen en Brussel. Die kwamen er na een gemeenschappelijk onderzoek van de Brusselse FGP en de politiezone Brussel-West. Zij ontdekten drugshandel op verschillende niveaus, van lokaal dealen tot import en export, en deden vermoedens rijzen rond de betrokkenheid van bepaalde personen bij afrekeningen met vuurwapens.

In totaal werden 22 verdachten opgepakt, onder wie drie politieagenten. Na verhoor door de politie werden elf personen vrijgelaten. De overige elf werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Dat meldt het Brussels parket donderdag. Negen van de elf verdachten kregen uiteindelijk een aanhoudingsmandaat.

Agenten opgepakt

Wat betreft de betrokken agenten, werd één van hen na verhoor vrijgelaten. De andere twee werden ter beschikking gesteld van een onderzoeksrechter, die hen in verdenking stelde voor deelname aan een criminele organisatie. Eén van hen werd vrijgelaten zonder voorwaarden. De andere werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Het onderzoek is momenteel lopende. In het belang daarvan geeft het parket geen verdere commentaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni