Drugoverlast in de buurt van metrohalte Clemenceau in Anderlecht

| Drugoverlast in de buurt van metrohalte Clemenceau in Anderlecht.

Tien personen opgepakt in Anderlecht in onderzoek naar drughandel

© Belga
17/01/2024

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft zaterdag en zondag tien personen opgepakt in een onderzoek naar drughandel in de Clémenceauwijk. Daarbij werden ook 13.735 euro, twee vuurwapens met bijhorende munitie, drie voertuigen, 2,7 kilogram marihuana, en bijna een halve kilo cocaïne in beslag genomen. Zeven verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

"De wijk Clémenceau staat bij de politiezone Zuid al een tijdje bekend als een plaats waar veel drugs worden verkocht", klinkt het bij het parket. "Dit gebeurt voornamelijk onder regie van een organisatie die sinds enkele maanden vooral mensen rekruteert die illegaal in ons land verblijven. Zij krijgen telkens een rol als verkoper, of moeten op de uitkijk staan, of het geld bijhouden."

Afgelopen zaterdagavond merkte een patrouille van de Special Response Unit (SRU) van de politie Brussel Zuid een samenscholing op aan het Clémencauplein, waarbij één persoon bij het zien van de politie plots de benen nam. Die persoon kon later aangetroffen worden in een nabijgelegen café, waarbij hij in gezelschap was van vier andere personen. Het gezelschap was in het bezit van heel wat cash geld, waarna de politie overging tot enkele huiszoekingen. Vier personen werden die zaterdag aangehouden en ter beschikking gesteld.

"Uit het verder verhoor van de verdachten bleek dat er redelijke vermoedens waren dat het ook in dit geval ging om mensen in illegaal verblijf die werden ingezet in de drughandel", gaat het parket verder "Op basis van deze info werden op zondag 14 januari nog een aantal huiszoekingen uitgevoerd, waar een grote som geld werd gevonden alsook grote hoeveelheden drugs. In totaal werden tien personen opgepakt, van wie er zeven onder aanhoudingsbevel werden geplaatst."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni