Het Verboekhovenplein (De Berenkuil) in september 2022.

| Het Verboekhovenplein in Schaarbeek.

Twaalf aanhoudingen na politie-operatie tegen drugstrafiek in Schaarbeek

© Belga
26/04/2024

De politiezone Brussel Noord heeft van maandag tot en met woensdag 35 huiszoekingen verricht in de strijd tegen drugstrafiek in de Schaarbeekse Navezwijk. In die 3 dagen werden 18 verdachten opgepakt, van wie er 12 aangehouden werden. Bij de huiszoekingen namen de agenten meer dan 120.000 euro cash, 2,2 kg cannabis en negen wapens in beslag. Dat meldt het Brussels parket vrijdag.

Op maandag waren er al meer dan 20 huiszoekingen tegen vermoedelijke organisatoren van drugshandel, waarbij 150 politiemensen gemobiliseerd werden. Een handelszaak werd gerechtelijk verzegeld. In de 2 volgende dagen werd de teller op 35 huiszoekingen gebracht.

Achttien verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, en zij werden beschuldigd wegens bezit en verkoop van verdovende middelen in vereniging en wegens lidmaatschap van een criminele organisatie. Van die achttien werden twaalf verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Vijf anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden, een laatste verdachte kwam vrij na zijn verhoor.

Bij de huiszoekingen namen de agenten ook ruim 1.250 ecstasypillen, 10 gram cocaïne, 36 gsm's en 2 pc's en meer dan 100 luxehorloges in beslag. Ook werden 3 moto's en 2 auto's gerechtelijk getakeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Justitie , politie-actie , drugstrafiek , drugshandel , navezwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni