Caravaggio

| De schietpartij gebeurde aan het Café Al Massirat in de Stalingradlaan

Twee verdachten dodelijke schietpartij blijven in cel, derde verdachte aangehouden

JP
© BRUZZ - Belga
24/05/2024
Updated: 24/05/2024 19.37u

De twee personen die onder aanhoudingsbevel geplaatst waren voor de schietpartij die zondagavond in de Stalingradlaan het leven kostte aan een 28-jarige man, blijven nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. Het zou gaan om een 53-jarige man en een van zijn zonen. Intussen is ook een derde verdachte door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De schietpartij vond zondagavond 19 mei omstreeks 23 uur plaats, toen twee mannen op een scooter het vuur openden op café 'El Massirat' aan de Stalingradlaan. Twee personen raakten daarbij gewond, en een van hen, een 28-jarige man uit Aalst, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens zijn familie was de man een onschuldig slachtoffer, die per toeval werd geraakt.

"In deze fase van het onderzoek kan het parket van Brussel noch bevestigen, noch ontkennen dat het dodelijk slachtoffer een toevallig slachtoffer zou zijn", zegt het parket daarover. "Het motief voor de feiten staat evenmin vast. Dit maakt deel uit van het lopende gerechtelijk onderzoek."

Vader en zonen

Volgens het parket werden intussen wel al drie verdachten opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord en poging moord, als dader of medeplichtige. Twee van hen zijn vrijdag voor de raadkamer verschenen en die heeft hun aanhouding bevestigd, aldus nog het parket. "In het belang van de slachtoffers en de nabestaanden, alsook voor het goede verloop van het onderzoek, zal het parket van Brussel hierover geen verdere commentaar geven."

Volgens verschillende bronnen in het dossier zijn de twee verdachten die vrijdag voor de raadkamer zijn verschenen vader en zoon, Hassan en Badr B. De vader zou in de loop van zondagnamiddag betrokken geweest zijn bij een ruzie en vechtpartij aan café 'El Massirat', en zou daarbij zulke zware klappen geïncasseerd hebben dat hij verschillende tanden verloor.

De man zou klacht ingediend hebben bij de politie maar vervolgens ook zijn zonen hebben aangespoord om wraak te nemen. Die twee zonen zouden verhaal zijn gaan halen bij de café-uitbater, maar toen die weigerde hen beelden van zijn bewakingscamera's te tonen om de andere betrokkenen bij de vechtpartij te identificeren, zouden de twee zonen opnieuw vertrokken zijn, om even later terug te keren met een vuurwapen en het café onder vuur te nemen.

Vermoedelijk is de derde verdachte die onder aanhoudingsbevel is geplaatst, de broer van Badr B. en de tweede zoon van Hassan B., maar dat wordt voorlopig niet bevestigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Stalingradlaan , schietpartij stalingradlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni