Caravaggio

| De schietpartij gebeurde aan het Café Al Massirat in de Stalingradlaan

Twee verdachten onder aanhoudingsbevel voor dodelijke schietpartij op Stalingradlaan

© Belga
23/05/2024

Twee personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij die zondagavond het leven kostte aan een 28-jarige man, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Dat melden Het Nieuwsblad en Sudpresse.

Het zou gaan om een 53-jarige man en een van zijn zonen. Beiden verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Het Brusselse parket geeft voorlopig geen commentaar over het dossier, op vraag van de onderzoeksrechter.

De schietpartij vond zondagavond omstreeks 23 uur plaats, toen twee mannen op een scooter het vuur openden op café 'Al Massirat'. Twee personen raakten daarbij gewond, en een van hen, een 28-jarige man uit Aalst, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens zijn familie was de man een onschuldig slachtoffer dat per toeval werd geraakt.

Ruzie en vechtpartij

Het Nieuwsblad en Sudpresse melden donderdagavond dat de voorbije dagen vier personen werden opgepakt in het onderzoek naar de feiten, van wie er twee onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Het zou gaan om een 53-jarige man en een van zijn zonen. De vader zou in de loop van zondagnamiddag betrokken geweest zijn bij een ruzie en vechtpartij aan café 'Al Massirat', en zou daarbij zulke zware klappen geïncasseerd hebben dat hij verschillende tanden verloor.

De man zou klacht ingediend hebben bij de politie maar vervolgens ook zijn zonen hebben aangespoord om wraak te nemen. Die twee zonen zouden verhaal zijn gaan halen bij de café-uitbater, maar toen die weigerde hen beelden van zijn bewakingscamera's te tonen om de andere betrokkenen bij de vechtpartij te identificeren, zouden de twee zonen opnieuw vertrokken zijn, om even later terug te keren met een vuurwapen en het café onder vuur te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , el massirat , dodelijke schietpartij , Stalingradlaan , Younes El Barachi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni