Belga

| Drugscontrole in Brussel.

Twintiger veroordeeld tot 24 maanden cel voor drughandel

© Belga
15/05/2024

Een 23-jarige man uit Brussel is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden omdat hij betrokken was bij een drughandel. Volgens zijn advocaat was de jongeman enkel een loopjongen voor een drugdealer, maar de rechtbank oordeelde dat hij zelf heeft gedeald.

Het was de politie van Dilbeek die de jongeman op 25 mei tegenhield, toen de lokale ANPR-camera's diens voertuig oppikten omdat het niet verzekerd was. Net voor de politie de wagen controleerde, gooide de jongeman nog een gsm weg, maar de agenten konden het toestel recupereren. In het voertuig vonden ze vervolgens 28 pakjes cocaïne.

"Meneer beweerde dat hij die pakjes gekregen had van een man op het Liedtsplein in Schaarbeek en dat hij ze enkel moest gaan afgeven op een adres langs de Ninoofsesteenweg", zei het parket. "Op zijn eigen gsm stond niets bezwarends, maar het toestel dat hij probeerde weg te gooien, stond vol foto's en berichten over drugstransacties, zowel cocaïne als cannabis. Via dat toestel konden we ook verschillende afnemers identificeren die meneer herkenden als hun dealer."

Loopjongen voor een dealer

De verdediging pleitte voor een werkstraf. "Hij heeft zich beziggehouden met drughandel, maar was enkel een loopjongen voor een dealer, de man die de drugs aan de klanten kwam leveren, niets meer. Verschillende afnemers herkennen hem inderdaad, maar zeggen erbij dat hij niet hun vaste leverancier was of dat er verschillende leveranciers waren. De eerste berichten op die weggegooide gsm dateren ook al van maart 2023, terwijl mijn cliënt pas vanaf april in België was."

Die argumenten konden de rechtbank niet overtuigen en de twintiger werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Justitie , drugshandel , correctionele rechtbank

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni