| De Weidestraat in Sint-Joost-ten-Node, met op de hoek het politiecommissariaat achter het Noordstation.

Verdachte dodelijke steekpartij Sint-Joost-ten-Node geeft zichzelf aan

© Chris Verhaeghe
05/04/2024

Er is een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in de Weidestraat in Sint-Joost-ten-Node in maart 2023. De verdachte gaf zichzelf aan bij de politie, maar zou nog geen verklaring hebben afgelegd.

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart 2023 raakte een man zwaargewond bij een vechtpartij op straat. Toen de politie omstreeks 3.30 uur ter plaatse kwam, troffen de inspecteurs het neergestoken slachtoffer aan. De man werd ter plekke verzorgd, maar overleed kort nadien aan zijn verwondingen.

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar de dodelijke steekpartij, maar de dader bleef meer dan een jaar lang spoorloos.

Het onderzoek werd in oktober overgedragen aan het parket-generaal en deze week kwam er een doorbraak in het dossier toen een jonge twintiger uit de wijk zichzelf kwam aangeven bij de politie.

Zwijgrecht

Volgens een bron dicht bij het onderzoek beroept de verdachte zich op zijn zwijgrecht en heeft hij dus nog geen verklaringen afgelegd. De jongeman werd alvast aangehouden op verdenking van doodslag en verscheen inmiddels voor de raadkamer in Brussel, die besliste zijn aanhouding te bevestigen.

Hij blijft nog minstens een maand in de cel in afwachting van het verdere onderzoek.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Justitie , steekpartij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni