| De vrouw werd doodgeschoten in de Gheudestraat in de Anderlechtse wijk Kuregem

Verdachte van moord in Anderlecht woonde bij slachtoffer in Eigenbrakel

KVDP
© BRUZZ
08/03/2024
Updated: 08/03/2024 19.40u

De politie heeft gisteren een verdachte opgepakt voor de schietpartij in Anderlecht. Een 61-jarige vrouw uit Eigenbrakel werd in Kuregem om het leven gebracht. De verdachte zou een jonge, inwonende vriend zijn van het slachtoffer, schrijven Het Nieuwsblad en La Capitale. De verdachte is intussen onder aanhoudingsbevel geplaatst.


Woensdagavond rond 19.20 uur kreeg de politiezone Zuid de melding dat er een vrouw bewusteloos achter het stuur van haar auto zat in de Gheudestraat in Anderlecht, in hartje Kuregem. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

In het ziekenhuis merkten dokters kleine verwondingen aan het hoofd op. Uit een scan bleek dat ze verschillende kleine projectielen in het hoofd had gekregen, hagelmunitie afkomstig van een vuurwapen. Op de plaats van de schietpartij trof de politie nog een zakje munitie aan.

Dankzij camerabeelden kon de politie snel een verdachte identificeren die meteen werd opgespoord. Donderdagnamiddag communiceerde het parket van Brussel dat er een verdachte was gearresteerd.

Volgens een goedingelichte bron van Het Nieuwsblad gaat het om een jonge vriend van een van de drie zonen van het 61-jarige slachtoffer. De man zou al een halfjaar bij de vrouw wonen in Eigenbrakel. Daar werd hij volgens de krant donderdag gearresteerd bij een huiszoeking.

Geen link met drugsmilieu

Ook La Capitale schrijft dat de vermoedelijke schutter een inwonende vriend was. "Christiane (het slachtoffer, red.) huisvestte de man, die ongeveer dertig jaar oud moet zijn, sinds het begin van het schooljaar. We zagen hen vaak ’s ochtends samen vertrekken en ze kwamen ’s avonds terug thuis," vertellen buren van het slachtoffer.

"We hebben haar nooit gevraagd wat de aard van hun relatie was. Ze was een adorabele, vrijgevige en integere vrouw. Omdat ze mensen vaak te hulp schoot, dachten we dat zij die man misschien ook aan het helpen was. Een andere hypothese is dat hij haar minnaar was. Sinds haar scheiding was hij de eerste man die bij haar inwoonde."

Het Brusselse parket bevestigt alleen dat de verdachte geen familie is van het slachtoffer. Volgens de politie is de moord niet gelinkt aan het drugsmilieu, maar zou die zich eerder afspelen in de privésfeer. Waarom de 61-jarige vrouw uit Eigenbrakel om het leven is gebracht, blijft onduidelijk, net als waarom zij en de verdachte woensdagavond in Anderlecht waren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni