Caravaggio

| De schietpartij gebeurde aan het Café Al Massirat in de Stalingradlaan.

Vierde verdachte in de cel voor dodelijke schietpartij Stalingradlaan

© Belga
31/05/2024

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op 19 mei, aan de Brusselse Stalingradlaan, is nu ook een vierde verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Eerder waren al drie verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst. De Brusselse raadkamer heeft de voorbije dagen hun voorlopige hechtenis met een maand verlengd.

De schietpartij vond op zondagavond 19 mei omstreeks 23 uur plaats, toen twee mannen op een scooter het vuur openden op café Al Massirat. Twee personen raakten daarbij gewond, en een van hen, een 28-jarige man uit Aalst, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Onschuldig slachtoffer?

Volgens zijn familie was de man een onschuldig slachtoffer, die per toeval werd geraakt, maar dat kan het Brusselse parket naar eigen zeggen in deze fase van het onderzoek bevestigen, noch ontkennen. Ook over het motief voor de feiten doet het parket voorlopig geen uitspraken.

Verschillende bronnen melden evenwel dat drie van de verdachten een 53-jarige vader en zijn twee zonen zouden zijn, en dat de schietpartij een wraakoefening zou zijn op het café. De 53-jarige man zou in de loop van zondagnamiddag 19 mei klappen hebben gekregen aan het café, waarna zijn zonen bij de uitbater verhaal zijn gaan halen. Toen die weigerde hen te zeggen wie de andere betrokkenen bij de vechtpartij waren, zouden de twee zoons opnieuw vertrokken zijn, om even later terug te keren met een vuurwapen en het café onder vuur te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , dodelijke schietpartij , Stalingradlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni