KMI waarschuwt voor regen en wind, 1722 geactiveerd

DVDE
© Belga
06/02/2024

Het KMI waarschuwt dinsdag voor veel wind, vooral aan de kust, en regen, vooral in het zuiden van het land. De overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert daarom het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.

Voor de kust is code geel afgekondigd, want er zijn rukwinden van 80 kilometer per uur of meer mogelijk. Tussen de nacht van dinsdag op woensdag en donderdagavond kan dan weer veel regen vallen. In het zuiden van het land geldt daarvoor code geel.

Het tijdelijk geactiveerde telefoonnummer 1722 dient voor hulpaanvragen bij de brandweer voor storm- en waterschade, bijvoorbeeld voor ondergelopen kelders of wateroverlast op de weg. Binnenlandse Zaken wijst er wel op dat de snelste manier om brandweerhulp te vragen, een digitale aanvraag is via de website 1722.be.

Het zijn de operatoren van de noodcentrales die ook de telefonische oproepen naar 1722 beantwoorden. Zij geven wel voorrang aan de meest dringende oproepen naar het noodnummer 112, dat dient voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni