Komt er een tax shelter voor podiumkunsten?

In Bozar zijn vrijdag meerdere bevoegde ministers van de verschillende overheden samengekomen voor een eerste Interministeriële Conferentie (IMC) voor Cultuur. Ze spraken over de gereglementeerde boekenprijs, de cultuurcommunicatie in Brussel en de uitbreiding van de tax shelter naar de podiumkunsten.

Het was de allereerste IMC Cultuur sinds dit platform in 2004 werd gecreëerd. De bijeenkomst kwam er op initiatief van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en zijn collega van de Franse gemeenschap Alda Greoli, voorzitter van deze ICM.

Tijdens deze startvergadering werd het principe van het cultureel overleg op lange termijn aanvaard en werden de modaliteiten ervan bepaald. De IMC mikt op een coördinatie van het cultuurbeleid tussen de verschillende betrokken overheidsniveaus. Eerder was hier al op aangedrongen door de culturele en creatieve sectoren zelf. Op de agenda van de eerste bijeenkomst stond een stand van zaken van verschillende actuele thema's zoals de gereglementeerde boekenprijs, de cultuurcommunicatie in Brussel en de uitbreiding van de tax shelter naar de podiumkunsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?