Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium opent deuren voor publiek

© Saskia Vanderstichele

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) in het Jubelpark in Brussel houdt op donderdag 9 maart een opendeurdag. Het publiek kan dan de verschillende diensten van deze federale wetenschappelijke instelling ontdekken, uitleg van specialisten krijgen, maar ook kunstwerken bewonderen die er zich momenteel bevinden, waaronder schilderijen van Rubens en Pieter Bruegel de Oude.

Buiten deze datum zijn er dit jaar geen bezoeken meer mogelijk. De volgende jaren zal het KIK elke eerste donderdag van maart toegankelijk zijn voor het publiek, zo deelde het instituut woensdag mee.

De instelling is belast met de documentatie, studie, conservatie en restauratie van het culturele en artistieke erfgoed van België.

Onder de kunstwerken die het publiek in het KIK kan zien, zijn de "Dulle Griet" van Bruegel de Oude, "Zelfportret" en "De terugkeer uit Egypte" van Rubens, panelen van het retabel van Saint-Denis van Lambert Lombard, vier monumentale schilderijen van Theodoor Van Loon en de verzameling historische houten beeldhouwwerken uit de Sint-Annakapel van Hertoginnedal in Oudergem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?