Kunstwerk tegen stereotypes ingehuldigd aan Noord-Zuidverbinding

© Farm Prod via Facebook

Langs de Noord-Zuidverbinding werd een kunstwerk van dertig meter ingehuldigd. Met dit kunstwerk willen Infrabel en kunstenaarscollectief Farm Prod "tegengewicht bieden aan de stereotypes over de Belgische spoorwegen."

Wie met de trein langs Brussel-Noord de Noord-Zuidtunnel binnenrijdt, kan er moeilijk naast kijken: een kleurrijk kunstwerk dat dertig meter lang is. Frédéric Lebbe en Guillaume Desmarets van het Brussels kunstenaarscollectief Farm Prod mochten het kunstwerk maken na een oproep van Infrabel.

"We wilden een kleurrijk kunstwerk maken om wat tegengewicht te bieden aan het beeld dat men onbewust heeft van de spoorwegen", zegt Frédéric Lebbe aan La Dernière Heure. "Alles wat met spoorwegen te maken heeft, lijkt zwaar en triest. We denken dan aan mensen die de hele dag aan de sporen werken, terwijl er veel meer diversiteit is binnen de spoorwegen", voegt Desmarets daar aan toe.

'Dromen'

Voor de CEO van Infrabel Luc Lallemand is het kunstwerk alvast geslaagd. "Dit is helemaal wat ik wilde. We zien de vreugde, het enthousiasme, de toekomst en het licht", klinkt het bij Lallemand.

"Ik bewonder ons personeel en wilde dat ook tonen. Volgens mij zullen de reizigers dit werk waarderen. De trein kan momenten aanbieden waarop we kunnen dromen. Dat is ook het doel: mensen doen dromen", aldus de CEO van Infrabel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?