Lagere ozonconcentraties verwacht

Door de lagere temperaturen en toename van de wind worden zondag lagere ozonconcentraties verwacht.

Vanaf maandag wordt een gevoelige verbetering verwacht van van de luchtkwaliteit, aldus de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL)

Er worden zondag dan ook geen overschrijdingen verwacht van de Europese informatiedrempel van 180 microgram per kubieke meter. Vanaf maandag zorgen de lagere temperaturen en toenemende bewolking voor lagere ozonconcentraties, concentraties die normaal zijn voor de tijd van het jaar. Zaterdag werden hoge ozonconcentraties gemeten, met de informatiedrempel die op drie meetplaatsen in het centrum en oosten van het land werd overschreden. Personen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling, zoals kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen, krijgen de raad om bij hoge ozonconcentraties tussen 12.00 en 22.00 uur geen zware lichamelijke inspanningen in de buitenlucht te leveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?