In de eerste klasse B van het voetbal kon Union Saint-Gilloise zaterdagavond niet stunten bij leider Lierse. Het verloor met 2-1.

Union startte zonder zijn geblesseerde topscorer Rajsel. Ook Gertjan Martens, de held van vorige week, moest forfait geven wegens een blessure. Adrien Saussez verving verrassend Sadin in doel. Lierse controleerde de wedstrijd maar kon pas in de tweede helft scoren via Masika na mistasten van Saussez. Dylan De Belder maakte er tien minuten later 2-0 van en mag zich nu met negen goals topschutter in de Proximus League noemen. Zoals steeds vochten de Unionisten terug. De ingevallen Aguemon scoorde in de 85ste minuut op aangeven van Cabeke. Het slotoffensief leverde niks meer op. Lierse verstevigt zijn leiderspositie in 1B. Union staat zesde.