Man raast aan 112 km/u door Annie Cordytunnel op e-step tijdens Roller Bike Parade

© Besix
| De Annie Cordytunnel in Brussel.

De politiezone Brussel West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem) gaat na of het een proces-verbaal kan opstellen tegen een man die afgelopen vrijdag aan een snelheid van 112 km/u door de Annie Cordytunnel zou hebben geraasd op een elektrische step tijdens de Roller Bike Parade. De snelheidsduivel plaatste de beelden zelf online.

Op de beelden is te zien hoe de bestuurder van een e-step aan hoge snelheid de andere deelnemers van de Roller Bike Parade voorbijsnelt. De snelheidsmeter van zijn tweewieler geeft daarbij snelheden tot 112 km/u per aan.

Proces-verbaal

De maximumsnelheid voor een elektrische step bedraagt 25 km/u. Op het einde van de video wordt de bestuurder tegengehouden door een politiepatrouille die de weg verspert bij het uitkomen van de tunnel. Alleen werd er toen geen proces-verbaal opgesteld.

“Het ging om een patrouille van onze verkeersdienst”, meldt een woordvoerder van de politiezone Brussel West. “Op het moment van de controle konden onze mensen echter geen verkeersinbreuk meer vaststellen. Er werd dus geen proces-verbaal opgesteld."

De politie heeft de beelden intussen zien circuleren op het internet en gaat na of er alsnog een proces-verbaal kan worden opgesteld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?