| Marcel is elf en woont in de Brusiliatoren in Schaarbeek. "Geweldig, want ik heb hier een supermooi uitzicht over Brussel."

De slaapkamer

Marcel (11): ’Schaarbeek vind ik de mooiste gemeente van Brussel’

Charlotte Deprez
© BRUZZ
17/11/2022

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze week bij de elfjarige Marcel uit Schaarbeek. Hij houdt van gamen, karten en Rubiks. Met dat laatste begon hij vorige zomer. “Het wordt dus nog veel oefenen voor ik aan een wedstrijd zal deelnemen.”

Met wie woon je samen?
Met mijn mama, papa en grote broer van zestien.

Geen huisdieren?
Nee. Ik zou wel graag een hond of een kat hebben, maar dat is niet zo praktisch, omdat we in de Brusiliatoren wonen. Dat is de tweede grootste woontoren in Brussel. Mochten we een hond hebben, zou dat een gedoe zijn om die uit te laten. Ook een kat is niet zo handig, want de katten van de buren gaan nu vaak naar andere terrassen en dan zijn de buren hun kat kwijt.

Woon je hier graag?
Heel graag. Brussel is groot en heel mooi. Ik ben blij dat ik hier kan wonen. Schaarbeek vind ik de mooiste gemeente van Brussel, vooral omdat het Josaphatpark hier is. In veel gemeenten heb je niet zo’n mooi en groot park. Ik vind de Brusilia ook geweldig, omdat ik hier een supermooi uitzicht heb over Brussel.
Wat ik ook leuk vind aan Brussel is dat je verschillende soorten buurten hebt die allemaal hun charme hebben. Dat is in Schaarbeek ook heel hard het geval.

Zou je hier graag blijven wonen?
Dat weet ik nog niet. Misschien wil ik later in Eindhoven studeren, want daar is er een heel goede universiteit voor automechanica. Maar misschien heb ik tegen dan al andere interesses, wie weet. Ik zie me ook wel in Brussel studeren en werken. Brussel is groot, en er zijn dus veel werknemers nodig. Ik ben er zeker van dat ik hier wel iets zal kunnen vinden dat ik leuk vind.

“Ik ben trots op mijn kart-trofee. Ik heb die in april gewonnen omdat ik eerste was in de race”

Wat zou je willen veranderen aan de wereld?
Het is een heel basic antwoord, maar vrede op aarde. Ook wil ik dat het klimaat verbetert, want zo kan het niet verder. En armoede moet de wereld uit.

Waar ben je trots op?
Op mijn kart-trofee. Ik heb die in april, bij het begin van het kartseizoen gewonnen omdat ik eerste geworden ben in de race toen.

Ga je vaak karten?
Een keer per maand, het is een dure sport. Karten vraagt ook veel tijd en je moet er naar Genk voor gaan, mijn ouders moeten dus elke keer mee.
Ik reed tot voor kort nog in de kids-­groep, met karts die 40 km per uur gaan. Nu zit ik een klasse hoger, en rijd ik met karts die 70 km per uur halen. Nu kan ik rijden met jongens van zestien. Ik heb onlangs een eigen pak gekocht, waar ik heel blij mee ben.

Heb je nog andere hobby’s?
Ja, gamen en Rubiks. Met Rubiks ben ik nog niet zo lang bezig. Deze zomer heb ik opgezocht hoe je dat moet doen. Ik word er steeds beter in, maar ben nog niet goed genoeg om mee te doen aan wedstrijden. Ik kan een Rubiks oplossen in dertig seconden, maar om het goed te doen in wedstrijden moet je onder de twintig seconden zitten. Ik moet snellere methodes leren. Het wordt nog veel oefenen voor ik aan een wedstrijd zal deelnemen.

Ik zie dat hier een piano staat.
Ja, ik volg piano en notenleer aan de muziekacademie. Ik kan het wel goed, maar ik ben geen Mozart of zo.

Heb jij nog tijd met al die hobby’s?
Ik ga ook naar de scouts! Maar ik heb nog veel tijd hoor. Karten is slechts één keer per maand en gamen doe ik wanneer ik daar tijd voor heb. Scouts is maar één keer per week. Volgend jaar valt notenleer weg en ik zie wel of ik nog verder wil doen met piano. Misschien wil ik dan een sport doen in de plaats.

1822_Slaapkamer_Marcel_1_c_Saskia Vanderstichele

De Slaapkamer

BRUZZ gaat elke week op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni