Marokkaanse sans-papiers overleden in Schaarbeeks kraakpand

© Google Maps

In een kraakpand langs de Reyerslaan in Schaarbeek is woensdagavond een 32-jarige sans-papiers overleden. Dat bevestigt de lokale politie Brussel Noord. Het gaat om een man van Marokkaanse nationaliteit. Volgens de eerste vaststellingen is de man vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven, maar gezien zijn jonge leeftijd is een autopsie bevolen.

De man verbleef tot voor kort in een kraakpand in Sint-Jans-Molenbeek. Daar zijn laatst nog 150 sans-papiers uitgezet, die daarna een nieuw kraakpand vonden: een oud rusthuis langs de Reyerslaan in Schaarbeek.

Woensdagavond kort voor middernacht werden de hulpdiensten verwittigd vanuit het pand, maar eenmaal ter plaatse konden ze enkel het overlijden van de man vaststellen. Op zijn lichaam werden geen sporen gevonden van de tussenkomst van een derde. Mogelijk is de man overleden aan de gevolgen van een epilepsie-aanval, maar de autopsie zal meer duidelijkheid moeten brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?