Het Migratiemuseum.

Brussel is uitgegroeid tot een kosmopolitische hoofdstad waar 184 nationaliteiten naast en met elkaar samenleven. Hoe dat zover gekomen is, kan de bezoeker vanaf 12 oktober leren in het gloednieuwe MigratieMuseumMigration van Foyer vzw in Molenbeek.

Het MigratieMuseumMigration wil de bezoeker op een participatieve manier meegeven hoe naoorlogse migratiegolven Brussel hebben vormgegeven.

De verhalen van de eerste generatie gastarbeiders, de vroegste bewoners van het Klein Kasteeltje, de expats of de oorlogsvluchtelingen ... ze komen allemaal aan bod. Maar tegelijkertijd zal het verhaal van het museum nooit af zijn, want migratie is van alle tijden.

In het MigratieMuseumMigration begint en eindigt de bezoeker zijn ontdekkingstocht in het atelier op het gelijkvloers. Daar nodigt een tribune uit om in gesprek te gaan met andere bezoekers. De installatie "There is no spoon" van de in Brussel wonende kunstenaar Thomas Israel toont dan weer op speelse wijze hoe iedereen deel uitmaakt van een groter geheel.

De vaste opstelling op de eerste etage geeft de migratiegolven en de demografische evolutie van Brussel weer, op de tweede etage kom je terecht in een tentoonstelling over de huidige vluchtelingenproblematiek.

Het MigratieMuseumMigration is vanaf volgende week open van donderdag tot zaterdag tussen 10 en 17 uur. Op dinsdag en woensdag worden enkel groepen op afspraak aanvaard.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni