23 april 2024: ooievaars in Brussel aan het kanaal, richting Vilvoorde op de site Veolia.

Ivan Put

Beestig Brussel

Ooievaars nemen bezit van silo in Neder-Over-Heembeek

© BRUZZ
24/04/2024

Dat ooievaars Brussel opzoeken in de lente en zomer, is op zich niets nieuws. Maar het levert wel mooie beelden op. Zoals bovenaan de silo op de Veolia-site in Neder-Over-Heembeek, waar Ivan Put, huisfotograaf van BRUZZ, een fraai samenspel tussen natuur en industrie wist vast te leggen.

Naar goede gewoonte brengen ooievaars na de winterperiode regelmatig bezoekjes aan Brussel. Vanuit de zoo in Planckendael en Pairi Daiza bijvoorbeeld, maar ook uit buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Hun favoriete plekken in de hoofdstad blijken de kanaaloevers bij de Budabrug in Neder-Over-Heembeek. En ook tussen de velden van Neerpede, Anderlecht, kan een wandelaar of jogger regelmatig de elegante klepperaars zien neerstrijken. Om even uit te rusten, of te zoeken naar voedsel.

Ondanks de broedpalen die de voorbije jaren in de hoofdstad werden geïnstalleerd, blijft het nog wachten op het eerste nestelende, Brusselse ooievaarskoppel. “Hopelijk komt het er deze zomer van”, zei Mario Ninanne, voorzitter van de vzw Brussel Natuur, eerder aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Milieu , ooievaar

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni