Mobiele sauna landt in Brussel

Schrik volgende week niet als je een mobiele sauna tegenkomt in Brussel. Het is een initiatief van het Fins Cultureel Instituut, om 100 jaar onafhankelijkheid te vieren. De omgebouwde brandweerwagen staat vanaf maandag op verschillende plekken in de stad, en wie zich online inschrijft mag een half uurtje gaan zweten. Ook BRUZZ maakt een dag gebruik van de straatsauna voor een dag vol -letterlijk- hete interviews.

Het project Sweating for Europe is ontstaan uit het idee dat de sauna een plek is waar open en bloot kan gediscussieerd worden, zonder gêne. Daarvoor is een sauna-truck naar België gehaald, een kunstproject van Dida Zenda, die een brandweerwagen ombouwde tot een op hout gestookte, mobiele sauna, Firefit gedoopt. Maandag 24 en dinsdag 25 april staat Sweating or Europe op het Luxemburgplein, waar Europarlementariërs en burgers, in de schaduw van het Europese Parlement zich over brandend actuele Europese kwesties kunnen buigen.

Woensdag 26 april rijdt de saunatruck Firefit naar Bozar (Hortastraat, naast de hoofdingang). Ook bij Bozar zijn burgers welkom voor een open debatplatform. Elke avond is de openbare sauna het forum voor een cultureel programma met Finse folk en andere Europese muzikanten.

BRUZZ zweet mee
Donderdag 27 april gebruikt Bruzz de Firefit-sauna een hele dag, voor haar interviewproject ‘Zweet het eens uit’. Vanaf 10 mei worden de interviews gedurende vijf weken gepubliceerd in het nieuwe magazine Bruzz, onder de reeksnaam ‘Zweet het eens uit’. Een interviewreeks waarin taboes geen optie zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?