Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem

| Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

Achttien vluchten van en naar Zaventem geannuleerd door staking bij Lufthansa

© Belga
07/02/2024

Achttien Lufthansa-vluchten van en naar Brussels Airport zijn woensdag geannuleerd wegens de staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Dat meldt Brussels Airport. Het gaat om negen vluchten vanuit München en Frankfurt, waarbij telkens ook de terugvluchten richting Duitsland geschrapt zijn.

Toch zal het woensdag mogelijk zijn om met het vliegtuig naar Frankfurt of München te reizen. Lufthansa zal enkele vluchten uitvoeren, net als dochtermaatschappij Brussels Airlines.

In totaal zal Lufthansa woensdag amper 10 à 20 procent van haar vluchtschema kunnen uitvoeren. De maatschappij sprak eerder van zowat 100.000 getroffen passagiers. De Duitse vakbond Verdi heeft het grondpersoneel bij Lufthansa opgeroepen het werk neer te leggen. De vakbond wil zo de druk opvoeren bij de loononderhandelingen.

Vorige week donderdag werd het Duitse luchtverkeer ook al ontregeld door een grote staking van veiligheidspersoneel. De luchthavens van Berlijn en Hamburg schrapten alle vertrekkende vluchten en in Frankfurt konden passagiers alleen overstappen of landen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Brussels Airport, Lufthansa, Brussels Airlines, Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni