Beperkte hinder op MIVB-net, spoorwegen kampen met technische problemen

© BRUZZ
18/01/2024
Updated: 18/01/2024 08.24u

De hevige sneeuwval van woensdag zorgt donderdagochtend voor beperkte hinder op het MIVB-net. Enkele buslijnen zijn onderbroken en de tramlijnen ondervinden lichte vertragingen. De NMBS kampt met vertragingen, maar zegt "geen structurele problemen te ondervinden". Net Brussel verwacht ook donderdag storingen tijdens de ophaling van het huishoudelijk grofvuil.

Concreet rijdt enkel bus 43 deze ochtend niet. De bussen 37, 38 en 41 zijn daarnaast lokaal onderbroken.

Ook ondervinden enkele trams momenteel vertragingen, maar die vallen al bij al nog mee, volgens MIVB-woordvoerder An Van hamme. “Aangezien er geen nieuwe sneeuw valt, verwachten we dat de omstandigheden ook alleen maar beter zullen worden in de loop van de ochtend.”

Meer details zijn te vinden op de website van de MIVB.

Treinen

"Er zijn wel wat individuele problemen met treinen, maar geen structurele problemen zoals bijvoorbeeld lijnonderbrekingen", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols donderdagochtend. "Dit zorgt wel voor vertragingen, maar het treinverkeer bolt wel."

ee801316-nmbs.jpg

Aan de perrons kunnen reizigers evenwel een andere indruk krijgen door de talloze waarschuwingen op verschillende NMBS-borden.

Wat ook niet helpt is dat de website van de spoorwegmaatschappij donderdagochtend platligt door een technisch probleem. Ook de app werkte moeizaam: een reisweg opzoeken lukte donderdagochtend de ene keer wel, de andere keer niet. Dat laatste probleem zou intussen wel opgelost zijn.

Bij het krieken van de dag viel wel op dat voet- en fietspaden amper tot niet sneeuwvrij waren. Ook de stoepen, een verantwoordelijkheid van de inwoners, bleken glad tot zeer glad op de meeste plaatsen.

4327de3b-whatsappimage2024-01-18at082708.jpeg

| Bushalte in Elsene.

Afvalophaling

Door de hevige sneeuwval en de bijzonder moeilijke verkeersomstandigheden moest Net Brussel woensdag zijn diensten opschorten. In Oudergem, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en kleine delen van Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe werd de ophaling van kerstbomen, groenafval en voedingsafval niet uitgevoerd.

Net Brussel vraagt inwoners van de getroffen gemeenten om hun vuilniszakken op de stoep te laten staan zodat ze kunnen worden meegenomen tijdens de inhaalophalingen die zo snel mogelijk volgen. Hetzelfde advies geldt voor inwoners bij wie donderdag na 20.00 uur de ophaling is voorzien.

Net Brussel verwacht immers dat de omstandigheden donderdag niet per se beter zijn en er nog meer verstoringen kunnen optreden. De ophaling van het huishoudelijk grofvuil zal alvast, net als gisteren, ernstig verstoord zijn en daarom vraagt het Agentschap om het grofvuil niet buiten te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, openbaar vervoer, MIVB, sneeuw, NMBS, treinvertragingen, spoorwegen, winter, Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni