| Het boerenprotest verplaatst zich naar de Brusselse ring.

Boerenprotest verplaatst zich richting Brusselse ring, veel verkeershinder

© belga
29/01/2024

De manifestatie van landbouwers verplaatst zich maandagavond richting de Brusselse ring, wat zorgt voor heel wat verkeersproblemen. "Vermijd de omgeving," klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

"De manifestatie breidt zich uit, met nu ook hinder op de A12 tussen Londerzeel en Meise," klinkt het. Op beelden is te zien hoe tientallen tractoren zich op de snelweg verplaatsen. Ook op de buitenring ter hoogte van Wemmel is de weg versperd en vanuit Ternat is een colonne onderweg richting de Brusselse ring. Ook op de binnenring ter hoogte van Zellik is er hinder.

"We zien problemen over heel de westelijke kant van de Brusselse ring," onderstreept Katrien Kiekens van het Verkeerscentrum. "De grootste problemen zijn er ter hoogte van Wemmel met vuur dat gestookt wordt op de buitenring en autobanden op de binnenring. Er lopen ook mensen op de snelweg daar."

Het Verkeerscentrum raadt iedereen aan om de omgeving te vermijden. "Het verkeer over lange afstand van Gent naar Hasselt rijdt beter over Antwerpen," klinkt het nog.

Dalende inkomsten

Eerder op maandag was er ook al onder meer hinder op de E19 in Halle. In Brussel zijn zo'n zeventien tractoren sinds maandagochtend aanwezig op de De Meeûssquare, vlak bij het Luxemburgplein. De komende dagen worden er meer spontane acties verwacht. Donderdag moet het hoogtepunt van het boerenprotest worden, als er een grote betoging op het Schumanplein gepland staat.

De landbouwers klagen over dalende inkomsten, administratieve complexiteit en veranderende of te strenge regels. In Vlaanderen bestaat daarnaast ongenoegen over het stikstofbeleid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni