Het treinstation Brussels Airport in Zaventem

| Het treinstation Brussels Airport in Zaventem.

Corendon wil eigen trein tussen Brussels Airport en Schiphol

© Belga
15/01/2024

De Nederlandse reisorganisatie Corendon wil met een eigen treindienst reizigers vervoeren tussen de luchthaven van Zaventem en het Nederlandse Schiphol. Dat meldt oprichter van het bedrijf Atilay Uslu in een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf. Als dat traject eenmaal is gerealiseerd, wil hij ook een verbinding met Düsseldorf.

"We willen vanuit België de reizigers naar Schiphol kunnen brengen voor onze vluchten van Amsterdam naar Curaçao", legt Uslu in het interview uit. De oprichter heeft al nagedacht over hoe de trein eruit moet zien: in de kleuren van Corendon en met een rijtuig waar passagiers cocktails kunnen drinken. "Het is de bedoeling dat de vakantie begint in de trein", zegt Uslu tegen de krant.

Duurzame ambities

De luchtvaartsector pleitte onlangs in een pamflet nog voor meer internationale treinen op korte afstanden. Dat pamflet werd gesteund door verschillende organisaties, bedrijven en universiteiten, ook door Corendon. In een toelichting deed Corendon-topvrouw en voormalig cultuurstaatssecretaris Gunay Uslu, de zus van Atilay, een beroep op de hulp van de overheid. "Die is essentieel om de duurzame ambities van onze sector te kunnen behalen", stelde ze.

Corendon is niet de enige reisorganisatie in Nederland die meer wil inzetten op treinvervoer. Zo biedt TUI er al geen vliegreizen meer aan naar Parijs. Ook werkt het bedrijf samen met GreenCityTrip, dat ritten aanbiedt met nachttreinen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni