BRUZZ I DVLKO

| De waterbus onderweg tussen Brussel en Vilvoorde.

De Waterbus op het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde zal weer varen vanaf 1 mei. De lijnboot 'pendelt' vanaf dan tot in oktober elke weekdag en in de zomervakantie ook in het weekend.

De Waterbus verzorgt elk jaar in de zomermaanden een vaste verbinding tussen Sainctelette op de grens tussen de Vijfhoek en Sint-Jans-Molenbeek en het centrum van Vilvoorde. De lijnboot heeft daartussen ook nog haltes aan de Van Praetbrug, in Neder-Over-Heembeek, aan de Cruiseterminal aan de Vilvoordsesteenweg en aan het Drie Fonteinenpark in Vilvoorde.

De Waterbus begon met varen in 2013 en is er voor zowel pendelaars als toeristen. De boot presenteert zich als een alternatief voor de auto door de vele files in het noorden van Brussel. Zo wordt elke halte ook bediend door het openbaar vervoer en mag je voor 1 euro extra ook je fiets meenemen aan boord.

Mei tot oktober

Van 1 mei tot 31 oktober vaart de Waterbus elke weekdag tussen 9u en 18u, tussen 1 juli en 14 augustus is dat ook in het weekend het geval.

Voor meer info en de dienstregeling kan je terecht op hun website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Haren , Laken , Neder-Over-Heembeek , Sint-Jans-Molenbeek , Mobiliteit , Samenleving , Waterbus , kanaal Brussel-Schelde , kanaal Brussel-Willebroek , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni