Fietser slachtoffer van verkeersagressie: 'Hij sloeg me vol in het gezicht'

SD
© BRUZZ
06/02/2024

Brusselaar Damian (35) is vrijdag in de Troonstraat slachtoffer geworden van verkeersagressie. Toen hij een wagen met zijn fietsbel aanmaande om wat meer afstand te houden, probeerde de chauffeur de fietser van de weg te krijgen en deelde hij een klap uit. De politie onderzoekt de zaak.

Damian reed vrijdag iets voor 16 uur in de Troonstraat toen een auto van het type Audi Q7 wel erg dichtbij kwam, vertelt hij aan BRUZZ. Toen hij zijn fietsbel gebruikte om de wagen aan te manen wat meer afstand te houden, reed de wagen zodanig naar rechts dat die hem raakte, vertelt Damian. Daarop moest hij noodgedwongen op de busstrook en vervolgens op het voetpad gaan fietsen, waar hij viel.

De autobestuurder, een oudere man, stapte meteen agressief uit de wagen, vertelt Damian. "De situatie escaleerde, waarop de man mij vol in het gezicht sloeg met zijn vuist. Ik was verbijsterd en gedesoriënteerd over hoe de situatie zo was geëscaleerd."

Foto's

Toen Damian foto's nam van de chauffeur en zijn passagier om bewijs te hebben voor de politie, werd de man nog agressiever. "Hij duwde en probeerde mijn gsm uit mijn handen te slaan."

Damian kon uiteindelijk toch een politiewagen tegenhouden, die toevallig passeerde. "Ik probeerde alles uit te leggen, en de man ook. Hij probeerde mij bovendien bij de politie van schade aan zijn wagen te beschuldigen, terwijl hij degene was die mij had geraakt."

"Het buitensporige geweld van de man was echt afschuwelijk"

Damian

Toen de politieman even iets in zijn wagen ging halen, werd de man volgens Damian weer agressief en probeerde hij opnieuw zijn gsm uit zijn handen te slaan. "Dat lukte hem, waarop die wat verder op straat belandde."

'Buitensporig geweld'

Damian kon ter plaatse een pv laten opstellen, dat BRUZZ kon inzien. Ook een getuige in een nabijgelegen restaurant kon zijn verhaal aan de politie bevestigen, klinkt het.

Het hele incident heeft meer dan anderhalf uur geduurd. 's Avonds ging Damian aangifte doen op het politiekantoor. Hij hoopt nu op gerechtigheid. "Het buitensporige geweld van de man was echt afschuwelijk," vertelt de geshockeerde fietser.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Mobiliteit , verkeersagressie , politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni