Geen forse prijsstijgingen voor parkeren op Belgische luchthavens

© Belga
18/04/2024

Reizigers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met gestegen parkeerprijzen op heel wat luchthavens, zo blijkt uit een overzicht van website Vliegveldinfo.nl, die jaarlijks de parkeertarieven vergelijkt van zestien luchthavens die het meest gebruikt worden door Belgen en Nederlanders.

In België valt de evolutie mee: enkel Brussels Airport wordt wat duurder, Charleroi wordt daarentegen veel goedkoper, al moet er wel betaald worden voor de shuttle naar de luchthaventerminal.

Gemiddeld kost een week (acht dagen) parkeren op een van de zestien luchthavens 82 euro. Dat is een stijging met 7,10 euro ten opzichte van 2023 en een nieuw record. Ook een weekend (drie dagen) parkeren is duurder geworden. Dat kost nu gemiddeld 54,10 euro, een stijging met 3,70 euro.

In België wordt enkel parkeren op Brussels Airport duurder: voor een week betaalt men 96,50 euro, of 2 euro meer dan vorig jaar. Drie dagen parkeren kost er 59,50 euro, een stijging met 6,50 euro.

Nederlandse luchthavens

Deurne (132 euro) en Luik (97 euro) zijn duurder om een week te parkeren, maar wijzigen hun prijs niet.

In Charleroi is parkeren dan weer goedkoper geworden. Voor een week (acht dagen) kan dat vanaf 58 euro, 15,50 euro minder dan vorig jaar, berekende de website Vliegveldinfo.nl. Voor drie dagen betaalt men in Charleroi 43 euro of 7 euro minder dan in 2023. Maar tegelijk is de shuttle die de parkeerders van P3 naar de luchthaventerminal brengt wel betalend: 8 euro per persoon. Een alternatief is een wandeling van zo'n twintig minuten.

De grootste prijsstijgingen doen zich voor op Nederlandse luchthavens: op Schiphol kost een week parkeren 121 euro, of 37,50 euro meer dan vorig jaar. Ook op Maastricht Aachen Airport betaalt men nu 100,05 euro voor een week, ruim 35 euro meer dan in 2023. Parkeren in Eindhoven kost ook 101,39 euro voor een week, een prijsstijging met 4,59 euro.

De website ging voor het onderzoek uit van de onlinetarieven van de goedkoopste beschikbare parkeermogelijkheden. Reizigers wordt aangeraden om behalve online ook vroegtijdig te reserveren. Als reizigers te lang wachten, lopen ze het risico dat de goedkoopste opties al zijn volgeboekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Brussels Airport , betaald parkeren , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni