22 april 2024: renovatiewerken aan de Leonardkruispunt (kruising Brusselse Ring en E411, grondgebied Tervuren en Oudergem.

Belgaimage

Grote hinder verwacht op Brusselse ring en E411 volgende zaterdagen

© Belga
29/05/2024

Op zaterdag 1 juni en zaterdag 8 juni houden weggebruikers beter rekening met aanzienlijke vertragingen aan het Leonardkruispunt, op de Brusselse ring (R0) en de E411. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag.

Om op 1 juli te kunnen starten met het onderhoud van de vloerplaat van de binnenring moeten eerst de zijwanden aan de ingang en uitgang van de koker van de binnenring afgewerkt worden. Daarom moet een versnelling hoger geschakeld worden. De aannemer zal daarom twee zaterdagen doorwerken tot 16 uur, in plaats van tot 8 uur, zoals het voorbije jaar het geval was. Intussen blijft de tunnel van de E411 wel open.

De afgelopen weken leidde de afsluiting van de tunnelkoker van de buitenring op zaterdagen telkens tot files en gevoelige vertragingen op de E411, met een gemiddelde filelengte tot Hoeilaart. Op de binnenring zullen de wachttijden vergelijkbaar zijn met die van de afgelopen weken op weekdagen: automobilisten op de binnenring zullen aanschuiven van in Wezembeek-Oppem of Zaventem.

Het verkeer van de binnenring (rijrichting Waterloo) wordt op 1 en 8 juni bovengronds omgeleid en zal daarbij de rijweg gebruiken die in normale omstandigheden door het verkeer van de buitenring gebruikt wordt. Het gevolg is dat de tunnelkoker van de buitenring (rijrichting Zaventem) afgesloten moet worden. Die bestuurders worden omgeleid via de E411 en het op- en afrittencomplex van Maleizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Leonardkruispunt , Brussel Kort , Agentschap Wegen en Verkeer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni