Luxemburgse vorsten en Nederlandse boeren in Brussel: verkeershinder verwacht

© BRUZZ - Belga
16/04/2024
Updated: 16/04/2024 11.05u

Een staatsbezoek van het vorstenpaar van Luxemburg en een actie van Nederlandse boeren in Brussel kunnen dinsdag voor verkeershinder zorgen in de stad. De politie raadt vanaf de ochtend aan om de wagen te vermijden in de buurt van het Warandepark.

"Op 16, 17 en 18 april brengen de Groothertog en de Groothertogin van Luxemburg een staatsbezoek aan ons land", klinkt het bij de politie. "Er staan een aantal officiële plechtigheden op het programma, waarbij er ook tal van verplaatsingen in de hoofdstad zullen plaatsvinden. Dit zal telkens gepaard gaan met de noodzakelijke verkeersonderbrekingen."

Vooral op dinsdag valt er verkeershinder te verwachten in de omgeving van het Warandepark, het Paleizenplein, de Koningsstraat en de Hertogstraat. De politie vraagt dan ook om vanaf 's morgens deze omgeving met de wagen te vermijden. Parkeren in de buurt van het Warandepark is vanaf ’s morgens verboden.

Ook de Nederlandse boerenactiegroep Agractie komt op dinsdag naar Brussel om te protesteren tegen het Europese mestbeleid. Vanaf 13 uur kan er hinder zijn op en rond het Jean Reyplein in de Leopoldswijk. Van 13.30 uur tot 15.30 uur is er op het plein een podiumprogramma waarin enkele vertegenwoordigers uit de agrarische sector het woord zullen nemen. De boeren komen niet met hun tractoren naar Brussel, maar nemen de bus. Rond 16 uur zou de actie afgelopen zijn.

Woensdag en donderdag zal er bovendien een Europese top plaatsvinden. "Bijgevolg zal de perimeter Schuman afgesloten worden, evenals de Reyerstunnel richting centrum," aldus de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni