Walter Derieuw

| De brand ondstond in een technische ruimte in het metrostation Merode

Metroverkeer hersteld na brandje in metrostation Merode

© BRUZZ
19/04/2024
Updated: 19/04/2024 15.05u

Door een beginnende brand aan een perron werden metrostations Merode en Montgomery deze middag ontruimd. Het verkeer op metrolijnen 1 en 5 werd urenlang onderbroken. De brandweer heeft de brand geblust en ondertussen is het metroverkeer hersteld.

Vrijdagmorgen omstreeks 11.20 uur kreeg de Brusselse brandweer een oproep binnen over rookontwikkeling in metrostation Merode. Daar was een kleine brand ontstaan in een technische ruimte ter hoogte van het perron. Het hele metrostation is ontruimd en het verkeer op de metrolijnen 1 en 5 lag tot 15 uur stil. Ondertussen is het metroverkeer op beiden lijnen weer hersteld.

Ook het station naast Merode, Montgomery, werd rond 12.10 uur uit voorzorg ontruimd uit omdat rook van de brand het station had bereikt via de tunnel.

De interventie van de brandweer eindige iets na 1 uur. De technische dienst van de MIVB had daarna nog twee uur werk voor het de stations kon vrijgeven. Het brandje ontstond door een spanningsverschil aan een laagspanningspaneel in een technische ruimte bij het perron. Volgens de MIVB komt dit soort brandjes niet vaak voor.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni