MIVB versterkt lijnen voor finale Beker van België

CD
© BRUZZ
08/05/2024

De MIVB versterkt metrolijn 6 op donderdag 9 mei voor de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. Dat moet het de supporters van Union Saint-Gilloise en Antwerp makkelijker maken om naar het stadion te gaan en terug te keren na de wedstrijd.

Om toeschouwers die naar het Koning Boudewijnstadion reizen voldoende plaats te bieden, rijden er deze donderdag tussen 10 en 20 uur extra metrostellen op metrolijn 6. Toeschouwers kunnen gemakkelijk aan het Koning Boudewijnstadion geraken met metrolijn 6 tot aan Houba-Brugmann voor tribunes 1 en 2 en tot aan Heizel voor tribunes 3 en 4.

Sommige ingangen worden op vraag van de politie afgesloten om de veiligheid van de reizigers te garanderen. Alle stations blijven open, met uitzondering van het station Koning Boudewijn, dat tussen 16.45 en 19 uur gesloten zal zijn.

Met de tram kunnen fans lijn 7 naar de Heizel nemen en lijnen 51 en 93 naar Stadion. Trams 3 en 9 worden momenteel vervangen door pendelbussen door wegwerkzaamheden. Reizigers kunnen deze pendelbussen gebruiken om naar het stadion te gaan (haltes Palfijn of Esplanade).

Met de bus kunnen reizigers lijn 83 nemen en afstappen aan de halte Panorama van De Lijn. De buslijn wordt omgeleid van 12 tot 20 uur tussen de haltes Tircher en Esplanade via de Romeinsesteenweg en bedient de haltes tussen De Heyn en Paleis 12 niet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni