22 april 2024 renovatiewerken aan de Leonardkruispunt (kruising Brusselse Ring en E411, grondgebied Tervuren en Oudergem.

Belgaimage

Ook komende zaterdagen nog extra hinder aan Leonardkruispunt

© Belga
06/06/2024

De werken aan de Leonardtunnel lopen de komende zaterdagen overdag verder. Daardoor zal er extra hinder zijn voor het verkeer, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer donderdag.

Ook afgelopen zaterdag 1 juni werd er overdag gewerkt. Eerder was gecommuniceerd dat er enkel op 1 en 8 juni overdag gewerkt zou worden, maar om de deadline voor de afwerking van de zijwanden te halen, wordt ervoor gekozen de tunnel nog twee bijkomende zaterdagen dicht te houden, dus ook op 15 en 22 juni. De tunnel blijft zo afgesloten voor het verkeer tot 16 uur op deze zaterdagen, in plaats van tot 8 uur 's ochtends.

Het verkeer van de binnenring, richting Waterloo, wordt net als op 1 juni bovengronds omgeleid en zal daarbij de rijweg gebruiken die in normale omstandigheden door het verkeer van de buitenring gebruikt wordt. Het gevolg is dat ook de tunnelkoker van de buitenring, richting Zaventem, afgesloten moet worden. Die bestuurders worden omgeleid via de E411 en het op- en afrittencomplex van Maleizen.

Door de extra hinder zullen er wachttijden van een halfuur tot drie kwartier ontstaan, verwacht het Agentschap.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni