Belliard

| De ingang van de Belliardtunnel

Renovatiekosten van Wet- en Belliardtunnel lopen op tot 161 miljoen euro

© BRUZZ
10/04/2024

De grondige renovatie van de Wet- en Belliardtunnel zou van start gaan in 2025 en drie jaar duren. De werken moeten de twee tunnels moderner en veiliger maken.

161 miljoen euro, zo veel schat de Brusselse regering dat er nodig zal zijn om de twee belangrijke ondergrondse verkeersaders op te knappen. Dat maakt L’Echo bekend. Het cijfer komt uit het lastenboek voor het project dat de Brusselse regering moet goedkeuren, de openbare aanbesteding loopt nog.

Het project maakt deel uit van het meerjarenplan van het Brussels Gewest om te investeren in de verkeerstunnels. Dat kwam er na verschillende incidenten in Brusselse tunnels enkele jaren geleden door achterstallig onderhoud. Het groot onderhoud aan de Wet- en Belliardtunnel zou in 2024 van start gaan, maar de werken werden eind vorig jaar uitgesteld. Daarvoor gaf de Brusselse regering ‘procedurele redenen’ als verklaring.

De Wetstraat- en Belliardtunnel vormen technisch en structureel één geheel, daarom worden ze samen aangepakt. De renovatie omvat onder andere de bouw van bijkomende nooduitgangen en de vernieuwing van het ventilatiesysteem. De verbouwing moet de tunnels een stuk brandveiliger maken en ook de verlichting wordt vernieuwd. Om de hinder te beperken zullen de renovatiewerken vooral ‘s nachts plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt begint de renovatie medio 2025.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , brusselse tunnels , wegenwerken , Belliardtunnel , Wettunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni