22 april 2024 renovatiewerken aan de Leonardkruispunt (kruising Brusselse Ring en E411, grondgebied Tervuren en Oudergem.

Belgaimage

| Renovatiewerken aan Leonardkruispunt (kruising Brusselse Ring en E411, grondgebied Tervuren en Oudergem.)

Toch geen gelijktijdige sluiting van de Ring, tunnel E411 en verbinding Zaventem-Namen

© Belga - BRUZZ
10/05/2024

Het is vrijdag toch niet nodig om naast de tunnel van de Brusselse ring, ook de tunnel van de E411 en de verbinding Zaventem-Namen af te sluiten. De vijzeloperatie die sinds vrijdagochtend volop aan de gang is, kan voltooid worden zonder de E411 en het knooppunt volledig te sluiten. Dat meldt het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer.

Het agentschap liet donderdag weten dat de voorbereidingen van de vijzeloperatie, waarbij Wegen en Verkeer de tunnel van de E411 zal optillen, meer tijd in beslag namen dan verwacht. Daardoor kon het vijzelen niet tijdens de nacht van donderdag op vrijdag gebeuren, maar pas vrijdag in de loop van de dag.

Die werken gaan uiteindelijk wel door, maar zonder de volledige afsluiting van de tunnel van de E411 en de verbindingsboog van de binnenring richting Namen, zo meldt het agentschap vrijdagmiddag. Na monitoring van de situatie bleek het niet noodzakelijk om de tunnel van de E411 af te sluiten voor het verkeer.

Maandag toch veel hinder

De tunnel van de Ring blijft wel volledig afgesloten tot maandag 13 mei in de vroege ochtend, vanaf maandag zal er nog altijd hinder zijn op de binnen- en de buitenring. Wegen en Verkeer benadrukt ook dat de vakantiegangers op zondag 12 mei rekening moeten houden met ernstige hinder in de ruime omgeving van het Leonardkruispunt. Het agentschap raadt automobilisten aan om deze zone zoveel mogelijk te mijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Oudergem , Sint-Pieters-Woluwe , Ukkel , Watermaal-Bosvoorde , Mobiliteit , Samenleving , Leonardkruispunt , Brusselse ring , werken Brusselse ring , Agentschap Wegen en Verkeer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni